Op jouw trouwdag ben jij het stralende middelpunt! The Beautiful Bride Company is gespecialiseerd in het verzorgen van Bruidskapsels en Bruidsmake-up, en wij vinden het geweldig om jou op jouw grote dag nog mooier te maken dan je al bent!

Trends 2016 Bruidskapsels en bruidsmake-up

Het vaste team van ons bedrijf bestaat uit 13 geweldige stylisten die zowel de Bruidskapsels als de Bruidsmake-up verzorgen van onze ‘Beautiful Brides’. Het is heerlijk te werken met een vaste groep mensen die een grote passie hebben voor bruidsstyling. We vinden het geweldig er voor te zorgen dat jij je prachtig voelt op je trouwdag!
Op het gebied van bruidsstyling is eigenlijk alles mogelijk. Elke bruid is immers uniek en zal op haar trouwdag stralen als zij zich mooi voelt. We zien echter elk jaar weer wat nieuwe trends op het gebied van Bruidskapsels en Bruidsvisagie. Wij zorgen er altijd voor dat we op de hoogte zijn van deze nieuwe ontwikkelingen voor onze ‘trendgevoelige’ en fashionable brides to be!

pizap.com14472476839051

Op de bridal runway zagen we voor komend seizoen veel prachtige opsteekkapsels met een middenscheiding. De middenscheiding komt prachtig uit bij een mooie maxima-achtige chignon, maar is ook prachtig bij een meer casual opgestoken kapsel. Ook de (wat grotere) headpieces (zoals tiara’s en haarkammen) zijn komend seizoen zeer populair. Ze zijn er in vele soorten en maten. Dit jaar mogen ze goed aanwezig zijn in het Bruidskapsel. Het los gedragen haar met een mooie natuurlijk ‘wave’ zullen we komend seizoen nog meer gaan zien. Ideaal voor bruiden die graag zichzelf blijven, maar er toch wat meer glamour willen dan in het dagelijks leven.

Een trend die we al van voorgaande jaren kennen blijft gelukkig nog steeds zichtbaar in de wereld van de Bruidskapsels. De vlecht! En dan wel in alle soorten en maten. Op de runway zagen we mooie lange vlechten, opgebouwd uit meerdere varianten (zoals een visgraatvlecht gecombineerd met een gewone vlecht of mini vlechtje). Ook de zogenaamde ‘deconstructed vlecht’ is populair. Dit is een vlecht die na het maken subtiel uit elkaar getrokken wordt zodat deze veel voller en rommeliger wordt. Perfect voor een bruid die van een bohemian stijl houdt!

Trends 2016 Bruidskapsels en Bruidsmake-up (foto: anouschka rokebrand)

De naturel make-up is een blijvertje in de bruidsstyling. De pastelkleurige oogschaduwtinten zijn zacht en worden subtiel aangebracht. Het accent ligt op een prachtige huid met een natuurlijk ogende ‘glow’. Hiervoor gebruiken we de zogenaamde ‘Strobing’ techniek, waarbij op de juiste plekken in het gezicht, denk hierbij bijvoorbeeld aan de jukbeenderen, het voorhoofd en het cupidoboogje boven aan de bovenlip een prachtige subtiele glans wordt aangebracht. Zo zal je de hele dag, op een natuurlijke manier, stralen! Deze techniek is subtieler dan de zogenaamde highlight en shading techniek waarbij een gezicht zwaar wordt aangezet met lichte en donkere kleuren om zo het gezicht te ‘vormen’. De strobing techniek is dus prachtig voor bruiden die graag een naturel make-up willen en dicht bij zichzelf willen blijven wat betreft hun uiterlijk.

Een paar belangrijke tips:

  • Maak een moodboard van Kapsels en make-up die je mooi vindt. Zo is het veel makkelijker om uit te leggen wat jouw wensen zijn.
  • Ga je een sluier of haaraccessoire dragen op je trouwdag? Zorg dan dat je deze al hebt tijdens je proefsessie. Zo kun je het complete plaatje zien.
  • Laat je goed adviseren door jouw bruidsstyliste. Blijf daarbij goed bij je eigen gevoel. Het draait om jou op je trouwdag!