Je hebt een prachtige bruidsjurk gekocht! Ook je sieraden en bruidsschoenen zijn uitgezocht. Nu moet het plaatje nog compleet gemaakt worden met een prachtig bruidskapsel en een mooie bruidsmake-up.
Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat een proefsessie voorafgaand aan jouw trouwdag een absolute must is! We geven je heel graag wat tips en ideeën mee om van jouw proefsessie een groot succes te maken!

Proefsessie Bruidsmake-up

  • Stel het boeken van jouw bruidsstyliste niet te lang uit. Het zou zo jammer zijn als de styliste die je op het oog hebt al geboekt is op jouw trouwdag! Onze bruiden boeken soms al een jaar van te voren om zeker te zijn van een mooie styling van hun bruidskapsel en bruidsmake-up.
  • Neem de tijd om de voor jou meest geschikte styliste te kiezen. Kies daarbij ook voor een betrouwbare styliste of bedrijf. Een haarstyliste/visagiste kan nog zo goed zijn in haar werk, als ze niet komt opdagen op jouw trouwdag dan heb je daar weinig aan!
  • Laat het wat betreft je proefsessie niet aankomen tot het laatste moment. 6 tot 8 weken voor aanvang van jouw trouwdag is een perfecte periode om je bruidskapsel en je bruidsmake-up uit te proberen.
  • Zeg vooral wat je denkt! Als je eerlijk zegt wat je vindt van het resultaat of aangeeft als je (nog) niet tevreden bent kan de bruidsstyliste nog iets aanpassen aan jouw kapsel of make-up. Het draait niet alleen op jouw trouwdag om jou, maar ook al tijdens de proefsessie!

Proefsessie verzordd door The Beautiful Bride Company

  • Bereid je goed voor op de proefsessie. Maak een moodboard, of als je daar geen zin in hebt zorg dan voor een paar mooie en duidelijk plaatjes van kapsel en van make-up die je mooi vindt. Zo weet de styliste precies wat jouw stijl is en wat je mooi vindt.
  • Probeer wel reëel te zijn in je wensen. Het resultaat van het kapsel en de make-up is deels ook afhankelijk van jouw type haar en type gezicht. Het kan heel goed zijn dat de bruid op jouw inspiratie foto heel dik haar heeft of dat haar haarlengte 15 cm langer is dan dat van jou. Ook worden foto’s vaak gefotoshopt en geven niet altijd een reëel beeld. Hou dat dus in gedachten bij de keuze van je kapsel en make-up.
  • Is je haar niet lang of dik genoeg? Vraag dan aan jouw styliste of ze kan werken met extra haar in de vorm van een haarstukje of extensions. Wil je een nog mooiere oogopslag? Vraag dan aan je styliste om wimperstukjes of kunstwimpers te gebruiken. Het zal je laten stralen op jouw grote dag!

Proefsessie Bruidsmake-up